J A D Ł O S P I S

2 – 5 listopada

Dzień tygodnia                                                                                  JEDZONKO
Wtorek 2.11ŚNIADANIE: chleb słonecznikowy z masłem, szynka, pomidor, szczypiorek, kawa Zawiera alergeny: gluten , mleko i produkty pochodne DRUGIE ŚNIADANIE: winogron GŁÓWNE DANIE: jabłka w cieście z cynamonem, serek waniliowy, sok marchewkowy Zawiera alergeny: gluten,  jaja, mleko i produkty pochodne ZUPA: jarzynowa z filetem z kurczaka Zawiera alergeny: seler
Środa 3.11ŚNIADANIE: płatki jaglane z mlekiem, bułka owsiana z masłem, miód, kalarepka do chrupania Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne DRUGIE ŚNIADANIE: koktajl bananowo-jabłkowy Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne GŁÓWNE DANIE: kotleciki sojowe, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną, kompot Zawiera alergeny: gluten ,jaja, soja, mleko i produkty pochodne ZUPA: brokułowa z makaronem Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, jaja, gluten
Czwartek 4.11ŚNIADANIE: chleb graham z masłem, pasta z jaj, kiełki rzodkiewki, szczypiorek, kakao Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, kakao DRUGIE ŚNIADANIE: gruszka GŁÓWNE DANIE: kurczak w sosie porowo-śmietanowym, ryż naturalny, kompot z suszonych jabłek Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne ZUPA: włoska Solferino z indykiem Zawiera alergeny: seler
Piątek 5.11ŚNIADANIE: kasza manna z mlekiem, chałka z masłem, marchewka do chrupania Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne DRUGIE ŚNIADANIE : bakalie Zawiera alergeny: orzechy GŁÓWNE DANIE: penne z tuńczykiem, warzywami i żółtym serem, sok porzeczkowy Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne ZUPA: krem z białych warzyw, bagietka Zawiera alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne

                   Jadłospis ma charakter informacyjny i w wyjątkowych sytuacjach może ulec zmianie.